De mentale gezondheid van studenten staat onder druk! Zij ervaren stress, veel stress. De meest voorkomende stressoren zijn de prestatiedruk, social media, druk vanuit de ouders, het leenstelsel, het maken en behouden van sociale contacten, wennen aan een andere omgeving, andere gewoontes en het op kamers wonen.*

Tegelijkertijd ervaren ook de docenten stress. Meer dan een kwart van alle docenten in Nederland kampt met burn-outklachten. Daarmee is "docent" het meest gevoelige beroep voor burn-out. Toch zijn docenten van alle beroepsgroepen wel het meest tevreden over hun baan.**
Mentaal bewustzijn, een gezonde leefstijl en een goede werk/studie en privé balans kan langdurig uitval bij docenten én studenten voorkomen. 
Familie-, onderwijs- en organisatiecultuur en persoonskenmerken kunnen elkaar enorm versterken. 
In mijn praktijk heb ik de laatste jaren veel young professionals begeleid. De stress en burn-outklachten bleken vaak een gedeelde oorzaak te hebben. Aan ambitie en vakkennis ontbrak het niet. Echter was er weinig bewustzijn over overtuigingen, waarden, normen, het eigen lichaam en brein en andere zaken die eigenlijk véél belangrijker zijn. Tenslotte is de basis van geluk een gezond en kloppend zelfbewustzijn. De kennis uit het onderwijs zorgt vervolgens voor versterking.

Met alle kennis en kunde over hoogsensitiviteit, spanningen, stress en burn-out kan ik studenten en docenten helpen aan een gezonde mindset en leefstijl. Het werkt preventief. Ik ben geregistreerd CRKBO docent, waarmee ik mijn onderwijsdiensten aan studenten BTW vrij aan kan bieden.

Mijn aanbod: 
interactieve workshops voor studenten of onderwijspersoneel 
 

kennisoverdracht op een luchtige en prettige manier


een speciale tijdelijke en beperkte aanbieding voor studenten

studenten werken samen aan persoonlijke ontwikkeling


voor meer persoonlijke effectiviteit voor onderwijspersoneel 

herstel, ontwikkeling en versterking voor een duurzaam resultaat

Tijdens een kennismakingsafspraak bespreek ik graag jouw wensen en de mogelijkheden.

Gun studenten en werknemers de juiste begeleiding en persoonlijke aandacht! 
Op mijn dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van “Sandra Slager” van toepassing. 

* Resultaten Monitor Mentale gezondheid en Middelengebruik van Studenten 2021
** Resultaten Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden door TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek 2021