Wat nu als een medewerker zich ziek meldt met ernstige vermoeidheidsklachten?

De cijfers liegen er niet om. Op dit moment heeft één op de 6 á 7 werknemers last van burn-out klachten! Dat betekent dat dat fundament bij veel bedrijven niet (meer) zo stabiel is.

Een krachtige organisatie is wel bestand tegen een griepepidemie. Echter een burn-out epidemie, waar tegenwoordig over gesproken wordt, kan schade op langere termijn veroorzaken. 

Door persoonlijke begeleiding op maat kan ik de schade beperken!

Bij burn-out ervaart behalve de medewerker ook de organisatie ernstig ongemak.
Het gemiddelde aantal verzuimdagen ligt bij een burn-out op 242 dagen (Arboned) en aan langdurig verzuim hangt een kostenplaatje van gemiddeld € 230 per dag (TNO).

Daarnaast ervaren directe collega’s bij uitval extra belasting, een eventuele vervanger dient ingewerkt te worden en wanneer de medewerker terugkomt zijn mogelijk aanpassingen gewenst. 

Met een gerust hart verder met uw werk én tegelijkertijd uw werknemer alle aandacht geven die hij/zij nodig heeft!

Als er er toch iemand met een burn-out uitvalt is, is mijn advies om zo spoedig mogelijke een burn-outcoach in te schakelen die actief met de zieke aan de slag gaat.
Medewerkers met goede begeleiding zijn sneller hersteld. 
Het voorkomt dus een langdurige uitval van de medewerker en u, ... u kunt het bedrag dat hangt aan 2 jaar verplichte loonbetaling verlagen. Daarnaast blijft u in verbinding met de medewerker en dat heeft een positieve uitwerking op de wederzijdse betrokkenheid.Heeft u vragen als:
 • Moet ik contact opnemen? Of liever niet?
 • Wat is er eigenlijk aan de hand? 
 • Wat kan coaching helpen? 
 • De oorzaak ligt in de privésfeer, waarom zou ík dan investeren in een coach
 • Hoe kan ik als werkgever bijdragen aan herstel?
 • Waarom is de één er na een maand weer bovenop en de ander pas na 2 jaar of langer?
Ik ga graag in gesprek met u om uw vragen te beantwoorden. 
Zo kan ik tijdens een teambuildingsdag voor leidinggevenden informatie geven over kenmerken van spanning of op een personeelsbijeenkomst over life-hacks. 
Hier kunt u meer lezen! 

Bel, app (06 24 15 38 82) of mail me gerust voor het maken van een afspraak. 

De werkgever heeft nog meer voordelen bij het inschakelen van een burn-outcoach. Behalve het verkorten van de ziektetijd, heeft het ook een positief effect op het imago van de organisatie.  

Bij ziekte zijn zowel u, de werkgever, als de zieke werknemer gebaat bij snel en duurzaam herstel.
Uit onderzoek blijkt dat met name bij een burn-out, snelle en doelgerichte begeleiding het verschil kan maken in de duur en de kosten van het ziekteverzuim.

Doorgaans is een werknemer met burn-out het overzicht kwijt en mist de energie om zelf op zoek te gaan naar de juiste begeleiding.
U, als werkgever, kunt hierin een groot verschil maken!

Wellicht is het voor u onduidelijk hoe lang het verzuim gaat duren, waardoor een investering in een burn-out programma voorbarig lijkt.
Echter doet u er altijd goed aan om uw werknemer zo spoedig mogelijk de juiste begeleiding, aandacht en persoonlijke ontwikkeling te gunnen.  
Daarbij kan ik u ontlasten. 

Voorkom zo een zeer langdurig en terugkerend verzuim, want dat is goed voor uw werknemer, zijn/haar collega's, maar vooral ook goed voor uw onderneming.

Het "De burn-out voorbij" jaarprogramma is een enorm waardevolle persoonlijke opleiding van een volledig jaar, die een blijvende positieve verandering teweeg brengt.

Het programma start tijdens het verzuim en gaat, voor een duurzaam resultaat, ook verder wanneer het werk weer hervat wordt.

Een speciale burn-out expert, zoals ik, weet wat er in bepaalde fases van de ziekte nodig is. Als onafhankelijke specialist kan ik maatwerk aanbieden!
En dat is belangrijk, w
ant de mate van burn-out, de persoonlijkheid, de vitaliteit, zijn zaken die invloed hebben op herstel. Daarnaast is het fijn dat u tijdens het programma in verbinding blijft met uw werknemer d.m.v. tussentijdse evaluatiegesprekken.

Maak in een half uur zelf kennis met mij via Teams en ontvang de link naar onderstaande brochure met meer informatie over de inhoud van het jaarprogramma.
Bel 06 24 15 38 82 of stuur me een bericht via LinkedIn voor het maken van een afspraak. Dat kan nog deze week!Meer informatie over mij persoonlijk vind u hier.

Een kort resumé: 

Ik ben een ervaren burn-out coach/therapeut, 
 • ben zelf ervaringsdeskundige, 
 • ben post-HBO opgeleid tot coach, 
 • heb een post-HBO Medische én Psychosociale Basisopleiding genoten, 
 • ben NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) gecertificeerd en
 • gecertificeerd HSP begeleider.
Check LinkedIn voor meer zakelijke informatie:  www.linkedin.com/in/sandraslager
Als ZZP-er kan ik maatwerk leveren en heb ik geen hoge overheadkosten. Hierdoor ik aantrekkelijke prijzen kan hanteren. Door een helder systeem kan er snel gestart worden.