De cijfers liegen er niet om. Op dit moment heeft één op de 6 á 7 werknemers last van burn-outklachten! Dat betekent dat het fundament bij veel bedrijven niet (meer) zo stabiel is.
Wat nu als jouw medewerker zich ziek meldt met ernstige vermoeidheidsklachten?

Doorgaans is een werknemer met burn-outklachten het overzicht kwijt en mist de energie om zelf op zoek te gaan naar de juiste begeleiding.
Jij, als werkgever, kunt hierin een groot verschil maken!
Wellicht is het voor je onduidelijk hoe lang het verzuim gaat duren, waardoor een investering in een burn-out programma voorbarig lijkt.
Echter doet je er altijd goed aan om jouw werknemer zo spoedig mogelijk de juiste begeleiding, aandacht en persoonlijke ontwikkeling te gunnen. Jij, als werkgever, bent namelijk gebaat bij inzicht hoe lang uitval gaat duren, goed en duurzaam herstel van een waardevolle kracht. En ook dat is goed voor de zieke medewerker.

Uit onderzoek blijkt dat met name bij een burn-out, snelle en doelgerichte begeleiding het verschil kan maken in de duur en de kosten van het ziekteverzuim.
Daarbij kan ik u ontlasten.  

Door persoonlijke begeleiding op maat kan ik de schade beperken!


Bij burn-out ervaart behalve de medewerker ook de organisatie ernstig ongemak.
Het gemiddelde aantal verzuimdagen ligt bij een burn-out op 242 dagen (Arboned) en aan langdurig verzuim hangt een kostenplaatje van gemiddeld € 230 per dag (TNO).

Daarnaast ervaren directe collega’s bij uitval extra belasting, een eventuele vervanger dient ingewerkt te worden en wanneer de medewerker terugkomt zijn mogelijk aanpassingen gewenst. 

Met een gerust hart verder met uw werk én tegelijkertijd uw werknemer alle aandacht geven die hij/zij nodig heeft!

Als er er toch iemand met een burn-out uitvalt is, is mijn advies om zo spoedig mogelijke een burn-outcoach in te schakelen die actief met de zieke aan de slag gaat.
Medewerkers met goede begeleiding zijn sneller hersteld. 
Het voorkomt dus een langdurige uitval van de medewerker en u, ... u kunt het bedrag dat hangt aan 2 jaar verplichte loonbetaling verlagen. Daarnaast blijft u in verbinding met de medewerker en dat heeft een positieve uitwerking op de wederzijdse betrokkenheid.

Als werkgever, heeft nog meer voordelen bij het inschakelen van een burn-outcoach. Behalve het verkorten van de ziektetijd, heeft het ook een positief effect op het imago van de organisatie.  Voorkom zo een zeer langdurig en terugkerend verzuim, want dat is goed voor uw werknemer, zijn/haar collega's, maar vooral ook goed voor uw onderneming.

"Uit onderzoek blijkt dat met name bij een burn-out, snelle en doelgerichte begeleiding het verschil kan maken in de duur en de kosten van het ziekteverzuim."

Het speciale programma is een enorm waardevol én zeer persoonlijk traject van een volledig jaar, dat een blijvende positieve verandering teweeg brengt.

Het programma start tijdens het verzuim en gaat, voor een duurzaam resultaat, ook verder wanneer het werk weer hervat wordt.

Een speciale burn-out expert, zoals ik, weet wat er in bepaalde fases van de ziekte nodig is. Als onafhankelijke specialist kan ik maatwerk aanbieden!
En dat is belangrijk, w
ant de mate van burn-out, de persoonlijkheid, de vitaliteit, zijn zaken die invloed hebben op herstel. Daarnaast is het fijn dat u tijdens het programma in verbinding blijft met uw werknemer d.m.v. tussentijdse evaluatiegesprekken.

Kies voor kwaliteit

Het aanbod van burn-out coaches stijgt met de dag, zo ook de platforms en labels waar coaches zich voor een flink bedrag aan kunnen sluiten. Ik krijg vaak te horen dat het niet te doen is om een goede coach uit het aanbod te filteren.
De term coach is niet beschermd en kan door iedereen gebruikt worden, ook door diegene die in alle goede bedoelingen een ander met hun eigen ervaring wil helpen. Helpen is echter echt iets anders dan coaching.
Een burn-out is ernstig en kan langdurige lasten veroorzaken. Goede begeleiding is hierbij noodzakelijk en die kun je bij mij krijgen.

Kwaliteitsregistraties

  • Ik ben in bezit van het NOBCO/EMCC EIA practitioner certificaat. Dat wil zeggen dat ik een certificaat van vakbekwaamheid bezit van hét Europees keurmerk voor professionele coaches. Daar gaat een stevige toetsing aan vooraf.

  • Ik ben geregistreerd docent kort beroepsonderwijs in het register CRKBO. Dat betekent dat ik als zelfstandige voldoe aan de kwaliteitscode voor docenten. Hierdoor kan ik mijn onderwijsdiensten BTW vrij aanbieden aan onderwijsinstellingen. 

  • Ik ben aangesloten bij de NOBCO (de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches).
Als ZZP-er lever ik maatwerk en heb ik geen hoge overheadkosten. Hierdoor ik aantrekkelijke prijzen kan hanteren. Door een helder systeem kan er snel gestart worden.


Heeft u vragen als:
  • Moet ik contact met mijn zieke medewerker opnemen? Of liever niet?
  • Wat is er eigenlijk aan de hand? 
  • Wat kan coaching helpen? 
  • De oorzaak ligt in de privésfeer, waarom zou ík dan investeren in een coach
  • Hoe kan ik als werkgever bijdragen aan herstel?
  • Waarom is de één er na een maand weer bovenop en de ander pas na 2 jaar of langer?
Ik ga graag in gesprek met u om uw vragen te beantwoorden. 
Zo kan ik tijdens een teambuildingsdag voor leidinggevenden informatie geven over kenmerken van spanning of op een personeelsbijeenkomst over life-hacks. 
Hier kunt u meer lezen! 

Bel of mail me gerust voor het maken van een afspraak.

Andere vorm van coaching? Dat kan ook! Voor meer info. Klik op de button:

persoonlijk leiderschap hoe het is bedoeld 

het beste uit jezelf halen in een complexe omgeving
 
voor meer persoonlijke effectiviteitGun uw werknemer de juiste begeleiding en persoonlijke aandacht! 
Op mijn dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van “Sandra Slager” van toepassing.