Als werkgever wil je dat medewerkers lekker in hun vel zitten…want je weet dat alleen vanuit een vitaal fundament een krachtige organisatie kan groeien!


De cijfers liegen er niet om. Op dit moment heeft één op de 6 á 7 werknemers last van burn-out klachten! Dat betekent dat dat fundament bij veel bedrijven niet (meer) zo stabiel is.

Een krachtige organisatie is wel bestand tegen een griepepidemie. Echter een burn-out epidemie, waar tegenwoordig over gesproken wordt, kan schade op langere termijn veroorzaken.

Bij burn-out ervaart behalve de medewerker ook de organisatie ernstig ongemak. Het gemiddelde aantal verzuimdagen ligt bij een burn-out op 242 dagen (Arboned) en aan langdurig verzuim hangt een kostenplaatje van gemiddeld € 230 per dag (TNO). Daarnaast ervaren directe collega’s bij uitval extra belasting, een eventuele vervanger dient ingewerkt te worden en wanneer de medewerker terugkomt zijn aanpassingen gewenst. Investeren in een gezond werkklimaat is vele malen beter!
Als er er toch iemand met een burn-out uitvalt is, zo spoedig mogelijke aanbieding van en investering in coaching mijn advies. Waarom? Lees hier verder.

Ondanks dat burn-out veel aandacht krijgt in de media, valt mij als coach op dat werkgevers eigenlijk toch niet zo goed weten wat ze met een zieke medewerker aan moeten. Ik krijg regelmatig vragen als: Moet ik contact opnemen? Of liever niet? Wat is er eigenlijk aan de hand? Hoe kan ik als werkgever bijdragen aan werkgeluk? Wat kan coaching helpen? Waarom is de één er na een maand weer bovenop en de ander pas na 2 jaar?

Behalve dat ik mensen individueel coach en groepen trainingen en workshops geef, ga ik graag in gesprek met werkgevers die vragen hebben over burn-out en open staan voor advies.
Bel, app (06 24 15 38 82) of mail me gerust voor mijn zakelijke tarieven en het maken van een afspraak.


Wat kan ik betekenen voor uw organisatie?