Ik ben er voor jou!


Wetend dat je jarenlange ervaring hebt op heel veel verschillende gebieden en je toch nog zo klein voelen in de grote coachwereld. Dat is hoe ik me vandaag een beetje voel.


Vandaag start ik formeel met mijn eigen coachpraktijk. Iets dat ik me voor 2013 niet had voor kunnen stellen. En iets dat waarschijnlijk eigenlijk alleen maar mogelijk is geworden door mijn burn-out in dat jaar: 2013.
Ik heb een kwalitatief hoge opleiding tot coach afgerond, waarvoor ik, naast de studie, in het afgelopen jaar als coach ruim 40 coachgesprekken heb gevoerd en 6 coachtrajecten heb afgerond. De klachten van mijn cliënten (coachees) liepen uiteen van onzekerheid tot woede en onbegrip. Iedere sessie was interessant. Behalve dat ik er zelf veel van heb geleerd heb ik mijn coachees ook goed geholpen. En daar ligt mijn drijfveer.


We hebben (bijna) allemaal onze momenten in het leven dat het even niet lekker loopt. Vaak lukt het om gedachten te veranderen of ebt “het probleem” vanzelf weg. 


Wanneer dingen zich steeds herhalen, dan is het tijd om in actie te komen. Soms lukt het om jezelf eens onder de loep te nemen. Je kunt boeken gaan lezen of een online training gaan volgen, maar uit ervaring weet ik dat dat even helpt. Je geeft er namelijk jouw eigen invulling aan die behapbaar is. Een prettige manier om wat inzichten te krijgen, maar dieper dan dat ga je niet. Vervolgens trek je de conclusie dat anderen of omstandigheden oorzaak zijn van jouw probleem. Dus de kunst is om daar mee om te leren gaan. Herkenbaar?

Uit ervaring weet ik ook, dat persoonlijke gesprekken met iemand die het van een afstand kan bekijken en jou durft te confronteren met jouw gedrag en gedachten, de juiste beweging in gang kan zetten, waardoor jíj verandert. Door deze verandering worden de omstandigheden makkelijker en zit jij beter in je vel. Blijvend.
Het is net een andere aanpak, maar dan met een veel groter effect!

Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal ons eigen karakter en kwaliteiten hebben. Door opvoeding, vrienden, tijd en werk kan het zo zijn dat we niet meer bewust daarvan zijn. We hebben ons aangepast en denken dat, zoals we het nu doen, goed is.
Als coach richt ik me voornamelijk op burn-outklachten en - herstel. Ook door mijn eigen ervaring, maar nog veel meer omdat ik in mijn leven zoveel mensen heb ontmoet die op één of andere manier niet echt zichzelf meer zijn.
Ik zeg niet dat dat per definitie leidt tot een burn-out, maar het kan niet anders zijn dan dat het ergens knelt. Bij diegene zelf of bij de omgeving.
En dat is jammer, want eigenlijk is iedereen goed. Zo worden we namelijk geboren. Als peuter gedroegen we ons onbevangen en waren we vooral onszelf. Wanneer we naar de lagere school gaan, weten we wat van ons verwacht wordt, hoe we ons het beste kunnen gedragen om iets voor elkaar te krijgen en passen we ons aan.

Wanneer je op volwassen leeftijd in de gaten krijgt dat je jouw leven soms voor jezelf wat lastiger maakt dan nodig, jouw omgeving je “waarschuwt” of dat je vage geestelijke of lichamelijke klachten krijgt, zou het mooi zijn als je met jezelf aan de slag gaat om erger te voorkomen.


Ik kan jou daarmee helpen. Ik start nu een coachpraktijk maar mijn missie, mijn drijfveer is veel ouder dan een jaar. Kennis delen, anderen inspireren, motiveren en laten groeien doe ik eigenlijk al heel mijn leven. Ik deel kennis en ervaring makkelijk, dat is waarom ik blog. 


Sommige vragen zich af of dat wel zo slim is, jezelf zo open stellen. Misschien is het niet zakelijk, maar wat ik het meest belangrijk vind is dat mensen weten wie ik ben. Je maakt een keuze om met me in zee te gaan of niet, waarschijnlijk is dat wat ik laat zien daarbij bepalend.

Ik begon deze blog met dat de titel “coach” voor mijn nieuw is, maar ik wel al erg veel ervaring heb. De coachopleiding heeft me completer gemaakt om nu echt met een eigen praktijk te beginnen, maar het meest voornaamste is dat ik veel levenservaring heb.
Ik heb een brede interesse, ben multi-getalenteerd en heb een groot inlevingsvermogen. Ook belangrijk is dat ik zelf een aantal jaar bezig ben geweest met het onderzoeken en aanpassen van mijn eigen ineffectieve gedrag en gedachten. Het was dan wel noodgedwongen, maar ik begrijp dus als geen ander hoe het is.

Ik weet waar je vandaan komt en hoe je het voor jezelf beter kan maken. Toch geef ik geen garanties. Ik begeleid jou als coach, voor de volle 100%, maar het kan alleen succesvol zijn als jij er open voor staat én wilt veranderen. Wat heb jij er voor over? Durf je jouw weerstand te overwinnen? De inzichten en de oplossing(en) zijn en komen van jou.

Mijn praktijk is geopend! Ik ben er voor jou!
Gepost: 28 februari 2018