Als ... dan ...

Deze week is in het Holland Casino Eindhoven de Mega Millions jackpot gevallen!
Een man is met een cheque van 2.781.929,10 euro naar huis gegaan! Belastingvrij!
Van één op andere dag miljonair zijn…dat wil toch iedereen?! Want als je zoveel geld te besteden hebt, kun je eindelijk doen wat je wilt!


Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen geld en geluk!
Zo zal, volgens onderzoek, deze meneer in eerste instantie zich heel erg gelukkig voelen. Hij krijgt de kans zijn dromen te realiseren. Maar wanneer hij dat heeft gedaan en zijn nieuwe leven normaal is, neemt het geluksgevoel af.

Één van de redenen is dat het winnen de jackpot geen eigen prestatie is. Met geld kun je tevredenheid en status kopen, geen geluk. Een goede gezondheid, het hebben van werk, of relaties zijn belangrijker voor het ervaren van geluk.

Toch denken we vaak “Als ik een grote prijs zou winnen, dan kan ik eindelijk …”.
Ik weet natuurlijk niet wat jij achter het woord “eindelijk” zal zetten. Maar je kunt jezelf de vraag stellen: Waarom leg ik mezelf een belemmering op? Want als je het één van het ander af laat hangen, zit je dus echt in de afwachtende fase.
Gewoon wachten tot jij, net als de man, dé jackpot wint.

Als ik 1 miljoen win, dan ben ik gelukkig!
Als ik 10 kilo af ben gevallen, dan zien ze me staan!
Als ik van mijn puistjes af ben, dan krijg ik een relatie!
Als ik een relatie heb, dan ben ik niet meer alleen!
Als…dan…

Ik heb ook in zo’n fase gezeten dat ik er echt van overtuigd was dat eerst het één moest gebeuren, voordat ik het andere kon doen. Uiteindelijk heb ik het ander gedaan, voor het één er was en kwam ik erachter dat mijn eigen belemmerende gedachten totaal niet klopten.

Daarom mijn advies: Ga nu over tot actie!
Wat maakt dat jij jouw droom, jouw doel laat afhangen van iets anders? Is het echt zo dat je met 10 kilo minder, aantrekkelijker bent? Wat is jouw belemmering om dat wat je wilt doen, nu niet te doen? En is dat echt zo?

Als je heel eerlijk bent zie je dat je echt wel kunt beginnen aan jouw doel.
En bedenk: Kleine stapjes maken dat jouw prestatie er toe doet én dat je er een veel beter geluksgevoel aan overhoudt.
Gepost: 25 april 2018