Als je het niet probeert, weet je zeker dat het niet gaat lukken!

Als je het niet probeert, weet je zeker dat het niet gaat lukken! Zekerheden bestaan niet, maar deze zekerheid heb je in ieder geval wel!


Soms kun je net wat te veel gefocust zijn op het behalen van een bepaald resultaat. De wens dat het zus of zo gaat worden, waardoor je onbewust een enorme druk op je legt. Twijfels slaan dan toe! Zal ik het wel doen? Stel dat het niet lukt?

Het erge is dat je jezelf zo wijs kunt maken dat iets niet mogelijk is, dat je het echt gaat geloven. Maar geloof niet alles wat je denkt!! Het is jouw innerlijke criticus die je graag wilt beschermen. Maar die innerlijke criticus is vaak niet realistisch! 
Daarom heb je ook een realist in je, die de zaak van verschillende kanten kan bekijken. Geef deze meer ruimte!! Eigenlijk is het eenvoudig om jezelf over de drempel van niet en wel proberen te helpen!


Hieronder een klein stappenplan: Ga pas na de volgende stap, als je de stap daarvoor echt helder hebt.
  1. Neem jouw gewenste doel in gedachten. Laat de realiteit, problemen en risico’s je gedachten niet belemmeren. Hoe ziet dit eruit? Hoe voel je je? Is jouw doel helder? Zie je het helemaal voor je? Ga dan naar de volgende stap.
  2. Hoe krijg je dit voor elkaar? Wat heb je nodig om dit doel te bereiken? Denk niet aan mogelijke risico’s en beperkingen. Maar denk vooral puur feitelijk!! Wanneer je dit goed in kaart hebt ga je naar de volgende stap.
  3. Nu (pas) mag je kijken wat er mis zou kunnen gaan. Met de dingen van stap 2 in gedachten.


Klopt het dat de problemen die je je eerst had bedacht, nog net zo prominent aanwezig zijn? Of is het een stuk minder geworden?

Ik weet bijna zeker het laatste!

Als je nog twijfelt kun je jouw plannen bijstellen, naar een misschien wat meer realistisch doel. En ook dan doe je de stappen weer om te verifiëren of het haalbaar is en of je nog iets specifieks nodig hebt.

Niets proberen om niet teleurgesteld te worden…zonde!


Klik hier voor mijn aanbod!