Het gras lijkt altijd groener vanaf een afstand

Het lijkt net of het bij anderen beter gaat!
Het is geen nieuwtje meer dat we op Facebook, maar ook hier, alleen de mooie plaatsjes voorgeschoteld krijgen. En op zich is daar ook helemaal niets mis mee. Natuurlijk laten we ons graag van onze mooiste kant zien.

Maar wees er van bewust dat wat jij ziet, alleen is wat je ziet.
Niet meer of minder dan dat! Zo feitelijk dus.
Als je het gevoel krijgt dat “zij” het beter voor elkaar hebben dan jij, probeer dan eens na te gaan welke vragen bij jou bij die ene foto of bij dat account omhoog komen.

Ik volg een account met alleen maar schitterende settings. Mooie mensen in een steeds afwisselende supermooie exotische omgeving. Soms vraag ik me af hoe ze dat doen? Reizen ze van locatie naar locatie? Of …Schieten ze op een locatie veel verschillende foto’s om die druppelsgewijs te posten? Het zijn technische vragen, eigenlijk ben ik heel benieuwd!
In mijn vragen zit geen oordeel of overtuiging.

Anders zou zijn als ik me af vraag hoe het komt dat ze zoveel geld hebben om naar al die exotische landen te reizen. Hiermee maak ik mezelf wijs dat ze veel geld hebben.

Voel je het verschil?

De quote is eigenlijk een verkeerde (kom ik al typend achter). De betekenis is dat men op basis van wat men ziet denkt dat een ander het beter heeft. Terwijl je helemaal niet weet wat een ander mee maakt.

We gaan een stap dieper…wat doet het er eigenlijk toe hoe een ander het heeft? Er is namelijk altijd iemand die het “beter” heeft….maar ook altijd iemand die het slechter heeft.
Ik hou totaal niet van vergelijken, omdat het gewoon onmogelijk is.
Wie is nu precies hetzelfde als ik, met dezelfde achtergrond, geschiedenis, idee├źn, hetzelfde karakter, dezelfde familie en vrienden? Kortom waarmee ik mezelf echt 1 op 1 kan vergelijken? Niemand toch?
En dat heb jij ook niet! Dus vergelijken heeft totaal geen zin!

Dus als je iets ziet waarvan je onder de indruk bent. Probeer er dan eens feitelijk naar te kijken. Hoe is dat gedaan? Waar is het? Welke app zou gebruikt zijn? En nog veel meer van dat.

Dan is het gras overal hetzelfde en maakt een onkruidje meer of minder niet meer uit!
Gepost: 6 juni 2018