Gewoon eens doen!

Een boom omhelzen is helemaal niet vreemd, en al zeker niet als je stress- of burn-outklachten hebt.

Tijdens mijn burn-out ben ik begonnen om één bepaalde boom die op mijn wandelroute stond te omhelzen. Ik heb mezelf best wel raar gevonden toen ik vond dat ik naar de boom moest lopen om ‘m te omhelzen. Het was ook duidelijk díe boom en geen ander. Maar de fase waarin ik zat was zo donker dat ik voor mijn gevoel echt niets meer kon verliezen.

Het omhelzen gaf me rust en vertrouwen.

Ongetwijfeld waren er meer dingen die daar voor zorgden. Want ik deed iets waarvan ik eerder niet gedacht zou hebben dat ik het ooit zou doen, dat versterkte mijn zelfvertrouwen. Maar ook door zo stil te gaan staan, werd ik me bewust van mijn omgeving. Veel meer dan dat ik aan het wandelen was.

Daarnaast zijn er wetenschappelijke onderzoeken gedaan die bewijzen dat bomen een positief effect hebben op depressie, concentratieproblemen en het wegnemen van hoofdpijn. Het heeft alles te maken met energie!

Af en toe, al ik een kanjer tegenkom, dan geef ‘m een hug zoals deze gigant in het Ton Smitspark.

Heb jij wel eens een boom omhelst? En wat voelde je daarbij? Of kun je je hier totaal niets bij voorstellen?
Gepost: 1 augustus 2018