Logica brengt je van a naar b, fantasie brengt je overal

De magie van fantasie!
 Kijk eens om jou heen…gewoon op dit moment, daar waar je bent.

De basis van alles wat je op dit moment om je heen ziet én door de mens is gemaakt, is fantasie. Zonder fantasie was het er niet. Zelfs zoiets simpels als een mok. Iemand heeft de vorm van de mok waar je uit drinkt bedacht, de productiewijze en de kleur.

Diegene die zelfs van een dagelijks product als een mok iets bijzonders heeft weten te maken, heeft zich los kunnen maken van het standaard denkproces, de logica en zijn of haar fantasie de ruimte gegeven.

Met onze mogelijkheid tot fantaseren onderscheiden we ons van de dierenwereld. We zijn in staat tot het bedenken van de grootste gebeurtenissen en kunnen ons daar ook echt gelukkig door voelen. Het is een gave dat je zo vaak kunt gebruiken als je wilt, waar en wanneer dan ook. Het enige dat je hoeft te doen is het tijd en ruimte gunnen en de #logica van dingen even uit te schakelen.

Een tip als je moeite hebt om jouw fantasie de vrije loop te laten.

Probeer de dingen om jou heen eens anders te zien. Zit je bijvoorbeeld op een stoel. Hoe zou die eruit zien als die 10 keer groter is en hoe zou het eruit zien als jij daar dan op zit? Verander in gedachten de kleuren van de dingen die je ziet. Geef ze een andere vorm.

Niet voor iedereen is dat even makkelijk en als je moeite heb met visualiseren duurt het even voordat dit lukt. Op den duur kun je af stappen van de praktische hulpmiddelen en kun je jouw eigen fantasie veel makkelijker inzetten. Ook tijdens je werk zal je op den duur meer mogelijkheden zien.

Hoe groter jouw verbeeldingskracht, hoe authentieker de dingen worden die je maakt!

Gepost: 15 augustus 2018