Jouw dieptepunt wordt jouw kracht!Ik had een burn-out en hoor het nog!!!  
“Je kunt het je niet voorstellen, maar je komt hier beter uit!”

Waaahaaah!!! 😱 😱

Van dit zinnetje, of zinnen met een soortgelijke strekking, gingen mijn lange haren overeind staan! Mijn leven stond voor mijn gevoel stil, ik had er alle grip op verloren én had het idee dat het nooit, maar dan ook nooit meer goed zou komen!

…en nu, ruim 5 jaar na mijn dieptepunt, kan ik alleen maar beamen dat het geen onzin was wat de mensen tegen me zeiden. Het komt goed! Én als bonus kom je er nog beter en krachtiger uit dan dat je er in ging. Zélfs met de beschadigingen die (nog) niet weg zijn, meegerekend!

Uit mijn pijnlijkste dieptepunt is mijn grootste kracht gegroeid! 💪🏼

Het is vreemd te beseffen dat er eerst iets ernstigs moet gebeuren, voordat je inziet dat je ineffectief bezig bent en dat je echt moet veranderen. Je leest en hoort soortgelijke verhalen van mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt. Het werkt als een wake-up call!

Het zou super zijn als het bij iedereen zo zou werken. Dat iedereen na een ingrijpende gebeurtenis, zich kan herpakken en zich weer gelukkig voelt. Maar dat is niet zo.

…Waardoor vindt de één de kracht en de ander niet?

Acceptatie van hetgeen dat je is overkomen én acceptatie dat dingen niet meer zo zijn als voorheen, zijn daarvan het belangrijkste verschil. Én direct ook het lastigste.

Je hebt niet gevraagd om een verandering! En toch kun je niet anders dan leren accepteren dat er een verandering heeft plaatsgevonden. Door het te omarmen kun je verder. Je neemt daarbij ook afscheid van wat is geweest. En bij afscheid hoort verdriet. Een rouwproces heeft een cyclus en ook bij een ingrijpende gebeurtenis zou je die toe kunnen passen.

Poeh….een heftige blog … maar ik gun iedereen die op dit moment een dieptepunt ervaart van harte de groei naar beter en krachtiger.

Laat je je gerust hierbij begeleiden door een coach, zoals ik. Ik ben er voor opgeleid én ben ervaringsdeskundige. Waarom moeilijk doen als het samen kan!
😊

Gepost: 12 september 2018