Loslaten en accepteren


Helaas heb je niet alles onder controle! …en dat geldt zeker voor het verleden.

Wat gebeurd is, kun je nu eenmaal niet meer veranderen.

Wanneer je last hebt van iets dat in het verleden is gebeurd, dan is accepteren echt het beste dat je voor jezelf kunt doen. Besef dat je geen controle hebt over iets dat gebeurd is. En neem voor jezelf een beslissing dat je dat accepteert. Daarna kun je het ook loslaten.

Loslaten is geen zwakte, het is juist een enorme kracht! Het geeft je de ruimte om verder te gaan en de ruimte voor om nieuwe ervaringen op te doen.

Ons brein kan ontzettend slecht tegen onzekerheid. Hierdoor poppen gedachten over het verleden steeds opnieuw op, alsof daar nog controle over is. Het is dus de kunst om jouw brein gerust te stellen en om de tuin te leiden.

Hoe kun je dat doen?

1. Besef dat de bepaalde situatie niet kunt beïnvloeden. Je kunt niets aan het verleden veranderen, alleen jouw gedachten daarover. Laat het echt tot je doordringen door het tegen jezelf te zeggen in je eigen woorden. Of schrijf het op en lees het een paar keer.

2. Besluit om het te accepteren! Daarmee maak je het krachtig, jíj hebt de leiding. Je gaat het doen! Want je hebt geen keuze (tenzij je gefrustreerd, boos of verdrietig wilt blijven). .

3. Dan komt misschien het lastige: het loslaten!
Zeg tegen jezelf dat het goed zo is! Dat je het accepteert. Dat je ziet dat je niets meer aan het verleden kunt veranderen, je hebt er geen invloed meer op. Dat het is zoals het is. Dat je de werkelijkheid accepteert.

Ga er echt voor zitten! Neem de tijd, de ruimte en neem het serieus. Blijf het herhalen tot op een gegeven moment je brein stopt met de weerstand. Je zult op den duur opluchting ervaren en minder spanning in je lijf voelen.

Blijf bewust dat het verleden het verleden is en dat het jouw gedachten zijn die gebeurtenissen uit het verleden steeds omhoog halen.

Accepteren en loslaten, het lijken zomaar 2 werkwoorden, maar wauw…wat een kracht hebben ze.

En je zult zien dat wanneer het je lukt, je dat ook gaat uitstralen!
💪🏼
Gepost: 26 september 2018