De kracht van oranje

 

Geel en oranje zijn mijn kleuren. Vraag me niet waarom, het is al sinds dat ik me bewust werd van kleur.

Ik heb me zelfs rond mijn 18e een aantal jaar geheel in het geel gehuld, terwijl dat op dat moment echt geen modekleur was. Ik maakte m’n kleding daarom zelf en spoot voor de rest alles geel wat ik zelf niet in die kleur kon kopen en/of maken. Zelfs mijn studentenfiets was geel, inclusief de banden (die daardoor spekglad waren). Waar kwam die drang vandaan??
In tegenstelling tot veel puberaal gedrag was dit niet van voorbijgaande aard.

Beter nog, ik ben erachter gekomen dat wanneer ik weer met geel en oranje in de weer ben, het goed met me gaat.

Er worden veel betekenissen aan kleuren gegeven. En ja, het bijzondere is dat ik me er wel helemaal in herken (en bijvoorbeeld niet in blauw). Termen als creativiteit, optimisme, openheid, logica, intellect, wijsheid, humor, iets in de wereld willen zetten, ondersteuning, verbinding maken, samenwerken en groeien horen bij deze kleuren.

De kleuren zullen je ongetwijfeld ook op zijn gevallen op deze website, in mijn logo of op foto’s. Geel en oranje dat ben ik!

Ik ben trots op mijn logo. De verbeelding spreekt eigenlijk voor zich.

Het stelt het leven voor. Het rechte pad dat je aan het bewandelen bent, kan zomaar ineens een andere wending krijgen. Het slingert plots van links naar rechts, naar voren en naar achteren. Hoe meer je je verzet, hoe groter de afwijkingen. En dan accepteer je de situatie. Door inzichten en ontwikkelingen ben je in staat rust te creƫren. Inmiddels een heel stuk wijzer kun je jouw pad weer vervolgen. Wanneer je jezelf weer opnieuw hebt uitgevonden, ben je ook in staat het gebeuren van boven te bekijken. Je ziet de kronkels, op het eerste oog lijkt het een onoverzichtelijk proces. Dan besef je hoe kostbaar de wijsheid is die je door deze ervaring hebt verkregen.

Een schitterend logo dat dus helemaal bij mij past.

Met dank aan mijn zoon Tyson Goudsmits die het logo speciaal voor mij heeft gemaakt!

Gepost: 1 oktober 2018