Stap vooruit!

Wees eens realistisch!!!

Sta eens met beide benen op de grond!


Dit klinkt nog best reëel, toch? Een beetje nuchter, maar het helpt je misschien wel te relativeren.

Maar wat als je echt “Aan de grond vastgenageld bent”? Dan sta je plots zo stevig dat dat helemaal niet fijn meer is.

Het is misschien wat abstract, maar voor mij betekent “Leven” in beweging zijn, je beweegt je in de ruimtetijd, in de toekomst op ieder moment. Stilstaan is dus onnatuurlijk. Bedenk maar dat wanneer je een dag stil zou staan, dan stroomt je bloed niet meer goed door. Jouw energie stroomt dan ook niet.

Je ontwikkelt jezelf een leven lang, al ben je daar jezelf niet eens van bewust. Iedere ervaring die je opdoet is ontwikkeling. Je leert wat wel of niet werkt, welke situatie prettig is en welke niet.

Dat is ook in beweging zijn.

Uit alles blijkt dus dat in beweging zijn, natuurlijk is. Soms lijken veranderingen eng en zou je liever op je vertrouwde plek blijven. Maar met alle wetenschap hierboven weet je eigenlijk wel dat het niet klopt om tot in de eeuwigheid jezelf niet te ontwikkelen en geen ervaringen op te doen.

Dus als je ergens tegenop ziet, maak een start met een kleine stap. Gewoon je voet naar voren afrollen tot op de tenen. Je balans van je lichaam naar voren brengen en je “val” tegenhouden door je been naar voren te strekken.

Ervaren wat er op je afkomt, zonder direct oordeel, zonder mening en zonder aannames.

Gewoon ervaren! Vaak blijkt het mee te vallen en maak je de volgende stap wat sneller, groter en steviger. En als het niet mee valt, start dan opnieuw met een kleine stap. 

Succes 


Gepost: 7 november 2018