Je wilt dus iets veranderen...

Als je iets wilt veranderen moet je dus iets wijzigen!

Zo simpel!!

Dat betekent dus dat wanneer je iets wilt veranderen, je dus NIET hetzelfde moet blijven doen als wat je eerst ook deed. En als je dus niets veranderd ook alles bij hetzelfde blijft! 🙄 

We zijn nu op dag 16 van het nieuwe jaar.

Ik ben heel benieuwd!
Hoe staat het met jouw goede voornemen(s)?

Ik schrijf vaker over het brein! En weet je wat…jouw brein en jouw wil om dingen te veranderen is een uiterst interessante combinatie!

Ons brein houdt helemaal niet van veranderingen. Want bij iedere verandering moet het overtuigd worden van het nut, …de winst. En als er voor dat brein twijfel blijft gaat het van alles in de strijd gooien om te dwarsbomen.

Wáár gedachten vandaan komen weet de wetenschap nog steeds niet, maar dat er weerstand optreed bij alles wat buiten ons comfortzone ligt, is wel duidelijk.

Bij veranderingen zijn een paar dingen essentieel. Om het je wat makkelijker te maken, zou je je voor kunnen stellen hoe je iets nieuws aan iemand van pakweg 100 jaar wilt leren.😉


  • Wat wil je gaan leren én wat is het nut?? Wat is het positieve resultaat?
    Want je weet, 100 jarigen hebben al zoveel meegemaakt, dus dat wat je wilt leren moet het écht waard zijn!
  • Filter het belangrijkste eruit! Wat wil je het eerste behalen, wát is nu echt essentieel. Je kunt wel een waslijst hebben van 10 voornemens, maar dat is onoverzichtelijk. Een 100 jarige heeft beperkte energie en die moet wel goed benut worden.
  • Maak het behapbaar! Een 100 jarige neemt kleinere stappen en maakt die bewust. Als je bijvoorbeeld de Marathon van Eindhoven wilt lopen, weet je 100% zeker dat je kansloos bent wanneer je morgen ongetraind 42 km gaat rennen. Je knapt af en laat het zitten. Beter is om het op te bouwen, zodat je in oktober kunt schitteren!! Dus welke stappen maak je om die 42 km wél te halen?
  • Welk voornemen je ook hebt…zorg dat het leuk is om te doen. Geniet van de stappen die je maakt, van het proces. Want het proces erheen maakt dat je je krachtiger gaat voelen. 💪🏽

Probeer dit eens en laat me weten of het helpt!

Heb je nu dus al het gevoel hebben dat die voornemens die je had een beetje tussen je vingers doorsijpelen, doe er nu dan iets aan.
Je moest eens weten hoeveel dingen we diep in ons hart eigenlijk helemaal niet écht willen, maar het toch maar doen voor de omgeving.

Het is het onderzoeken allemaal waard! Want voornemens maak je niet zomaar! Daar zit iets achter!

Als je merkt dat een voornemen een voornemen blijft terwijl je écht iets wilt veranderen, zoek dan iemand die met jou onderzoekt waar de bottelneck zit. Soms is het gewoon lastig om je eigen sabotage in te zien.

De reden is dat het brein een ster is in manipulatie en jou daarmee zomaar op het verkeerde been kan zetten, waardoor je plots de reden van verandering kwijt bent.

Tja…

Dat brein van ons! 😉
16 januari 2019