Waarom een persoonlijke coach?

Zelfhulpboeken en online trainingen zijn prima om inzichten te krijgen. Je doet kennis op waar je wellicht eerder geen weet van had.

Maar dan?

Je zult dingen herkennen, beseffen wat je kunt veranderen….maar waarschijnlijk wist je dit diep in je hart al.

Het lukt je om een poos alle adviezen, tips en inzichten die je hebt opgedaan te behouden. Maar uiteindelijk, wanneer je wat minder alert bent, doe je de dingen precies zoals je ze eerder deed.

De reden is eigenlijk best logisch. 
Wij (allemaal) proberen graag pijn te vermijden. Dat betekent dat, wanneer je zelf de confrontatie aan zou moeten gaan met iets waar je eigenlijk ver van weg wilt blijven, die confrontatie onbewust uit de weg gaat. Waarom zou je je zelf namelijk iets vervelends aandoen? Het knelpunt, het pijnlijkste punt, dat je aan zou moeten raken om vanuit daar weer op te bouwen wordt dus niet aangeraakt. 
Een zelfhulpboek of een online training kent jouw pijnpunt niet en geeft algemene adviezen en tips. En jij hebt misschien een onbewuste blinde vlek.

Ik leer jou persoonlijk kennen, weet waar je tegen aanloopt, stel jou vragen die je verder helpen en durf jou op een respectvolle manier te confronteren met jouw ineffectieve gedachten en gedrag. 
Je gaat misschien dingen ervaren die je anders nooit op zou zoeken, maar die wel helpen bij het oplossen van knelpunten. 
Ik pas mijn werkwijze aan op wat een bepaald moment nodig is. Daarbij heb ik geen oordeel over jou, terwijl je dat zelf wel vaak hebt.

We gaan op een positieve manier en oplossingsgericht aan het werk. 
Ik begeleid je, maar jij doet het verder helemaal zelf. Je kunt bij mij oefenen, waardoor dat wat uiteindelijk verandert is ook een duurzame verandering wordt.

Er zijn nog wel meer redenen waarom de persoonlijke begeleiding van een coach boven al het andere gaat. Maar je snapt vast de intentie 😉.
2 januari 2019