Moeder, partner, dochter, vriendin én oma …ik ben het allemaal! Ik heb ook veel talenten.

Als kind was ik niet makkelijk  in een hokje te plaatsen:
Ik tekende, schilderde, kleide, danste, inspireerde klasgenootjes, speelde piano, stoeide, kwam op voor kinderen die gepest werden, was een dierenvriend, klom in bomen, hield van mijn staartjes en had een hekel aan jurken, al probeerde ik die zelf wel te maken.
Het leven zag er eigenlijk wel leuk uit zo vanuit mijn bruine ogen.

In de jaren daarna ben ik gaan studeren, heb ik een gezin gevormd, ben ik gescheiden, was ik alleenstaande moeder, wist ik toch tegelijkertijd een carrière op te bouwen, werkte ik zelfs 130 km verderop, liepen relaties niet, stopte ik met dansen door tijdgebrek, begon ik weer een studie, verdwenen mijn potloden en penselen naar zolder, begon ik tijdens yoga te dansen omdat ik het niet meer hield, hadden mijn kinderen problemen, was zo gehaast dat ik logopedie nodig had om rustig te leren praten, ontmoette ik mijn lief, kreeg ik een vaste baan, fietste ik dagelijks in een rotgang naar m’n werk en terug, verhuisde naar een nieuwbouw huis, durfde die vervolgens nauwelijks meer te verlaten door angst, twijfelde aan mijn hart en lag een paar jaar later plots 3 maanden huilend in bed 
… d o o d ... d o o d ... o p.

Ja.
Ik dacht…laten we direct echt kennismaken door te schetsen wie ik was, om te begrijpen wie ik nu ben!

Bij het schrijven hiervan kreeg ik het zelf al weer een beetje op m’n heupen.
Mijn leven was én én én met een hoop enorme hobbels in de weg. Toch had ik altijd een enorme veerkracht met doorzettingsvermogen en daar was ik ook erg trots op.
Tot er letterlijk iets knapte.

Ik was volledig opgebrand!

Dat was een gevolg van het stoer negeren van allerlei signalen en doorgaan met gedrag dat mijn lichaam én geest sloopte. De huisarts vertelde dat ik een burn-out had.
Ik was totaal uitgeschakeld en tot weinig meer toe in staat. Hier kun je meer lezen over mijn ervaring.

...

Maarrrr … wat een verademing bleek dat achteraf te zijn.
Ik was mezelf uit het oog verloren … jarenlang. 

De stilstand was noodzakelijk.

Het gaf me ruimte om alles van zolder te halen: de potloden, de penselen, de breipennen, de naaimachine.
Vanaf mijn kindertijd had ik me erg sterk aan de cognitieve ontwikkeld. Ver van basis en mijn kern weg.
Dát was mijn manier van overleven.

Coaching bleek voor mij van puur belang en na anderhalf jaar coaching begreep ik wat “in balans zijn” is en hoe dat voelt. Als er van binnen iets niet klopt, klopt het dus écht niet, al ziet het er van de buitenkant kloppend uit 😉.
Balans begint dus van binnen en gaat naar buiten i.p.v. andersom. En dat geldt, zonder uitzondering, voor iedereen!
Met veel nieuwe wijsheden en inzichten pikte ik mijn baan weer op. 
Ik kreeg een nieuwe functie en daar werd ik geconfronteerd met mensen die niet lekker in hun vel zaten. Vanuit het idee dat ieder mens gelijkwaardig is, was ik verbaasd wanneer ik aan tafel zat en luisterde naar iemand die zichzelf niets waard vond of vol overtuiging vertelde dat iedereen het beter had dan hem of haar.
Waar komen die gedachten toch vandaan?

Ik geloof dat ieder mens in balans op aarde komt. Mét de nodige kwaliteiten én talenten.

Ik weet ook dat door opvoeding, school, omgevingsfactoren, relaties en werk deze belangrijke aspecten soms op de achtergrond komen. Hierdoor lijden(!) sommige mensen hun leven,… verduren het zelfs en zijn eigenlijk het kind in zichzelf kwijt geraakt.
Wanneer er dan iets met flinke impact gebeurd, is dát het moment dat men volledig ontspoort en volledig uit balans raakt.

Ik ben blij dat ik mijn authentieke zelf weer opnieuw heb mogen ontdekken.
Wetende dat ik blijvend blijf leren, blijvend inzichten krijg, waardoor ik me alleen maar nog meer, nog mooier kan ontplooien.

Rust, vertrouwen, positief, in balans én veerkrachtig dat ben ik!
Ik leef en werk vanuit mijn persoonlijk leiderschap én pas nog steeds niet in een hokje 😉

Ik heb stappen ondernomen, zekerheden overboord gegooid en gekozen voor iets totaal anders.
Omdat ik graag mensen inspireer, motiveer en een ieder de persoonlijke ontwikkeling toewens die ik zelf heb gemaakt, heb ik een opleiding tot coach gevolgd. Ik geloof dat ik als coach en trainer verschil kan maken, juist door mijn eigen ervaring én als professional.

Ik heb mezelf opnieuw uitgevonden.
Soms heb je daar blijkbaar zoiets als een burn-out voor nodig! Maar beter blijft die jou bespaard.

Op social media post ik geregeld berichten over allerlei zaken met betrekking tot persoonlijk leiderschap. Neem gerust eens een kijkje: